Hypnose

Hypnose kent een groot toepassingsgebied en kan bij veel van dit soort klachten dé oplossing zijn:

  • Lichamelijke klachten, zonder aantoonbare medische oorzaak, zoals buikpijn (PDS), hoofdpijn, vermoeidheid en overgangsklachten
  • Angsten en fobieën, zoals bijvoorbeeld examenvrees, pleinvrees, prikangst en vliegangst
  • Pijnbestrijding bij zowel acute pijn als chronische pijn.
  • Aandoeningen die onvoldoende reageren op de standaard medische behandeling zoals astma, eczeem en allergie?
  • Concentratieproblemen, een 'vol' hoofd, stressklachten, slaapproblemen of burn-out klachten. 
  • Vergroten van zelfvertrouwen en positief zelfbeeld.
  • Het afleren van ongezonde en negatieve gewoonten zoals nagelbijten en roken?

Wil jij weer volledig in je eigen kracht komen staan, meer rust en ontspanning in je leven ervaren en een betere gezondheid met minder klachten of pijn? In onze praktijk helpen we jou om de regie weer in eigen handen te krijgen, om de balans terug te vinden zodat jij weer lekker in je vel zit.

Bijna iedereen heeft met enige regelmaat hypnotische ervaringen; we zijn ons er alleen niet van bewust. Je bent zo geconcentreerd met iets bezig dat je niet door hebt dat er iemand binnen komt. Of je bent zo diep in gedachten tijdens het autorijden dat je er niet van bewust bent dat je al bijna op jouw bestemming bent. Of je gaat zo op in een film dat je niet kunt geloven dat het al pauze is. Het zijn allemaal voorbeelden van spontane hypnose.

Hypnose is een staat van verander bewustzijn. Het is een toestand van geconcentreerde aandacht waardoor je je losmaakt van de uitwendige omgeving (de buitenwereld) en opgaat in een innerlijke wereld. Deze toestand noemt met ook wel ‘trance’. Hypnose is dus een geestelijke toestand waarbij je je ontspant en je tegelijkertijd op iets concentreert. Zo kan je ongewenste gedachten of gevoelens naar de achtergrond laten verdwijnen.

Veel mensen denken bij hypnose aan de shows van Rasta Rostelli, die mensen citroenen laat eten, zonder dat ze daar controle over hebben. Sommige mensen denken dat ze onder hypnose hun ‘wil’ verliezen. Dat is onjuist! Een goede therapeut zal een cliënt echt nooit iets tegen zijn of haar wil laten doen. De cliënt is zich, in trance, wel degelijk bewust van wat er gebeurt en kan in trance de suggesties van de therapeut gebruiken om zich beter te voelen en zo problemen zelf op te lossen met het onderbewustzijn.